Lehed

esmaspäev, 10. aprill 2017

Eva Roos "Kust tulevad unenäod?"



Raamat nooremale lugejale. Lugu 7-aastasest tüdrukust nimega Mari, kes hakkab mõtlema sellele, kust unenäod tulevad. Kord Marta- tädi juures leiab Mari vana kummuti sahtlist sõrmuse. Loomulikult proovib ta seda sõrme, sõrmus on suur, aga imeväega. Võlusõrmus viib Mari seiklema leidmaks vastust küsimusele kust ikkagi unenäod tulevad. Mari kahaneb tillukeseks ja kohtub võluriga, kes elab teekannu sees ja kellel on õige huvitav seljakott. Võluriga koos saab Mari lennata paberlennukiga, leiab üles unemati ja kohtub nähtamatu kassiga. Üheskoos seiklevad nad edasi mööda katuseid ja Mari saab teada, et ta peab jõudma Kuumeheni. Kuid siis... juhtub midagi: „Äkki langes neile taevast kaela võrk... rohkem Mari ei näinud, sest kotisuu seoti kinni ja kõik läks pimedaks.”


Kuidas maitseb Hommikujook ja kui palju vahukoort on liiga palju? Ja kust ikkagi tulevad unenäod? Nendele küsimustele saab Mari oma teekonnal vastuse.


Lugu täis seiklusi, fantaasiat ja muinasjutulisust. Vahva lugemine ja huvitav lahendus küsimusele, mida lapsed tihti küsivad ja täiskasvanud arvavad, et teavad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar