Lehed

neljapäev, 16. märts 2017

Caleb Krisp "Mitte ainult Ivy Pocket"



Kõigile neile, kellele meeldivad Chris Riddelli Ada Gooti sarja raamatud, julgen soovitada lugeda ka uut gooti romaani Caleb Krispilt.

Peategelane Ivy Pocket on 12 aastane orbudekodus kasvanud teenijatüdruk, kes satub oma järjekordsel uue töökoha otsingul vana hertsoginna surivoodile. Ivy saab endale ootamatult väga tähtsa ülesande, viia Pariisist Londonisse Kellateemand ja panna see kaela ühele jubedale ja kurjale tüdrukule – Matilda Butterfieldile. Ivyit on hoiatatud, et ta mingil juhul seda Kellateemandi oma kaela ei prooviks aga loomulikult ta teeb seda ja siis hakkavad juhtuma kummalised asjad. Raamatus jahivad võluvõimega Kellateemandi Preili Alwasy, Matilda lapsehoidja, Kapuutsidega Mungad, Tik–Takistid, Matilda õde Rebecca. Kõik soovivad Ivyit petta ja ülekavaldada ning nii teemand, mis näitab minevikku ja tulevikku, enda kätte saada.
 

Raamatus on palju põnevat tagaajamist, salaplaane ja isegi mõrvad. Kõige selle keskel saab Ivy teada ka , kust ta ise pärineb , kes oli ta ema ja kuidas ta orbudekodusse sattus ning selgub, et nii mõnigi praegu lossis kohatud tegelane on temaga juba varem kokku puutunud. Põnev, salapärane ja kaasahaarav lugu viimaste lehekülgedeni.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar