Lehed

reede, 5. mai 2017

Ilmar Tomusk "Digipöörane kool"





Ilmar Tomuski raamat räägib iga tänapäeva koolilapse unistuste koolist ja küllap sooviksid sellises koolis käia kõik. Nimelt pakuvad jaapanlased direktor Metsavahile väga soodsa tehingu: nad viivad kooli ürgvanad arvutid Jaapanisse muuseumi ja toovad kooli kaasaegse arvutisüsteemi. Kõik on vaimustuses. Direktor on uhke, et saab kooliaasta alguse kõne pidada virtuaalselt ja et tema kool on riigi esimene digikool. Selline väike asi, et ta tegelikult pole üldse nn IT-inimene, ei hirmuta teda üldse ja lugeja saab tihti tema äparduste üle naerda. Lapsed on vaimustuses. Aabitsa asemel digiaabits, õpikute-vihikute asemel tahvelarvuti, kontrolltöid tehakse ainult arvuti abil, tunni ajal saab vabalt olla facebookis, mängida arvutimänge, sest arvuti peab kogu aeg töötama. On ju iga õpilase unistuste kool! Probleemiks on esialgu ainult paar vanemat õpetajat, kes ikka veel õpikuid ja kriiti kasutavad.

Aga aja jooksul selgub, et tegelikult asi polegi nii supertore kui algul tundus. Lugeja saab teada mis juhtub, kui I klassi õpilased otsustavad kottidega, kus tahvelarvutid sees, sõda mängida. Hoopis hull lugu saab alguse sellest, kui keegi direktori facebooki kontosse sisse häkkis. Ja mida näitasid digiklasside õppetulemused!

Raamat pöörab läbi lõbusa loo tähelepanu digimaailma ohtudele ja tuletab meelde, et arvuti on küll tihti väga vajalik ja hea abimees, aga see ei tohi saada kõige tähtsamaks asjaks sinu elus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar